Sportovní prosinec – Vánoční laťka

Vánoční laťka 2019

Ve čtvrtek 19. prosince 2019 jsme úspěšně zakončili projekt Sportovní prosinec tradiční soutěží ve skoku vysokém – Vánoční laťka 2019.

Kategorie děvčat byla letos obsazena daleko méně než v minulých ročnících. Za mladší děvčata startovaly pouze dvě závodnice. Zvítězila Eliška Kyselá výkonem 115cm. Na druhém místě skončila její spolužačka Nikol Pomahačová, která úspěšně překonala laťku ve výšce 105cm. U starších žákyň bylo o vítězce předem rozhodnuto, neboť Vanesa Šindelářová byla jedinou startující ve své kategorii. I přes absenci konkurence bojovala naplno a za bouřlivého povzbuzování diváků překonala krásných 115cm.

Mezi chlapci je o skok vysoký větší zájem a tak i atmosféra byla vzhledem k vyšší konkurenci napjatější. Diváci hnali své favority k vyšším a vyšším výkonům, a i když už to občas vypadalo, že ten či onen závodník skončí, zachránil se opravným pokusem a dále pokračoval v soutěži ještě o několik desítek centimetrů výše! V mladších žácích zvítězil Martin Horváth fantastickým výkonem 145cm. Jako druhý se umísti Michal Klempár (115cm) a třetí, s horším skokovým zápisem Viliam Holub (rovněž 115cm). V kategorii starších žáků zvítězil Dominik Olah výkonem 150cm. Stříbro bral skokem přes laťku ve výšce 145cm Jakub Paulovič a na třetí příčce se umístil Filip Seman výkonem 140cm.

Všem umístěným i zúčastněným gratulujeme a těšíme se na další ročník.