Zahájení Školní ligy 2023/24

Školní liga 2023-24 ZŠ Jarošova

S novým školním rokem jsme na ZŠ Jarošova opět s velkou pompou zahájili Školní ligu. Jako každoročně byl úvodním podnikem turnaj v sálové kopané chlapců.

Pro vysoký věkový hendikep mladších žáků, zejména šesťáků, jsme se tradičně rozhodli v míčových hrách poskytovat hráčům z mladší kategorie v zápasech proti starším žákům náskok dvou branek. Jak se však ukázalo, někteří si touto výhodou mnoho nepomohli, jiní však darovaného náskoku využili naplno. A jak že to nakonec dopadlo?

Těmi mladšími žáky, kterým se dvoubodové vedení nepodařilo zužitkovat, byli šesťáci. Po třech porážkách, byť s velkým nasazením, se umístili na nepopulární čtvrté příčce. Na třetí pozici se paradoxně umístili ti nejstarší – deváťáci. Vyhráli pouze jediný zápas a i přes nejbohatší zkušenosti, výšku a sílu, jim to na lepší než bronzová umístění nestačilo. Stříbrné medaile si ze sálovky odnesli osmáci za dvě vítězství a jednu porážku. No, a oním týmem, který s přiznaným hendikepem naložil vpravdě královsky, byli chlapci sedmého ročníku. Po třech vítězstvích (3:0, 3:2, 2:1) se sedmáci mohli radovat z prvního místa, deseti bodů a průběžného vedení v novém ročníku Školní ligy. Gratulujeme.

Uvidíme, jak s pořadím v lize zamíchají děvčata, která jejich turnaj čeká již brzy.

Za kabinet TV,

Petr Burkot