S tučňákem v Miami

Zahřejme se, děti, v tyto chladné březnové dny. S malým tučňákem si připomeneme jeho loňský prázdninový výlet za sluníčkem na Floridu. Florida, to jsou pohádkově prosluněné pláže u Atlantského oceánu. Tam ve městě, které se jmenuje Miami Beach, strávil malý tučňák začátek svých velkých prázdnin. Na písečné pláži si malý cestovatel vybral plážové lehátko, které mu nejvíce ladilo s jeho modrým fráčkem. Smála se tam na něj místní děvčata. Ovšem když děvčata osedlala vodní skútr, smál se tučňák jejich kaskadérským kouskům. Náš kluk samozřejmě nemohl na své cestě vynechat obchod s hračkami. Je pravda, že některé se podobaly těm, se kterými si hrají i zdejší děti. Při procházce pobřežím potkal takového zajímavého pána. Po celé těle měl zavěšeny barevné papoušky. Každý se s ním mohl nechat vyfotografovat. Jeden den věnoval malý cestovatel projížďce vyhlídkovou lodí. Loďka jezdila na pobřeží, mezi chaloupkami, vilkami i paláci filmových hvězd. Nejvíce se mu líbil prosklený domeček s malou loďkou. V ní bydlí filmový hrdina, který se jmenuje Rambo.

Velký dojem zanechal na tučňákovi opravdový vodopád. Tento nebyl v horách, ale před hotelem. Ve městě. Jen tak, lidem pro radost. Cestou potkal i místní popeláře. Jejich auto bylo o moc větší, než ty, které vídá tady ve městě. Celý svůj prázdninový pobyt strávil malý nezbeda mezi malými i velkými loďkami. Těm nejhezčím se říká jachty a jsou zaparkovány v přístavu před takovým velikým domem. Domu se říká jacht klub. A tam právě tučňák bydlel. Okolo domu jsou samé okrasné fontánky. Bazén s vířivkou pro děti, lidi i tučňáky je tam až na střeše. A aby se tam malé děti nenudily, mají tam průlezky a skluzavky. Malý tučňák bydlel v 17. patře.

Na všech místech, které v Miami navštívil, se mu moc líbilo. Nejlépe se však cítil v kuchyni ve velké americké ledničce mezi chlazenými nápoji a dobrotami.