Školní liga obnovena! – Turnaj v sálové kopané

Turnaj v sálové kopané ZŠ Jarošova

Po dvou letech omezování a opětovného rozvolňování společných školních akcí, restrikcích a dalších komplikací způsobených celosvětovou pandemií, se nám v plném rozsahu vrátily možnosti organizovat sportovní, i jiné, aktivity. Proto s radostí oznamujeme, že dochází k obnovení Školní ligy, která je seriálem sportovních turnajů a závodů pro žáky druhého stupně naší školy.

Ve čtvrtek 20. 10. 2022 se uskutečnilo první kolo ligy – turnaj v sálové kopané. Zúčastnily se všechny třídy a zájem byl veliký. Kromě deváťáků, kteří si jednoho hráče museli vypůjčit od žáků 6. ročníku, měly ostatní třídy mnoho hráčů na střídání. Tempo hry proto bylo velmi vysoké, a celá atmosféra a množství akce bylo doslova elektrizující.

Stalo se to, co všichni očekávali a věk a zkušenosti zvítězily nad mladistvým elánem a nadšením. I když žáci z mladší kategorie (6. a 7. třída) získali pro vyrovnání věkového deficitu na počátku drobný, uměle vytvořený náskok, starší žáci (8. a 9. třída) prokázali, že jim ani tento hendikep není na překážku a v zápasech doslova dominovali. Vítězem prvního kola ligy se stali žáci 9. ročníku, kteří uspěli ve všech zápasech. Na druhém místě skončili osmáci s jednou porážkou a dvěma výhrami, za bouřlivé podpory třídního učitele, který fandil a přispíval do hry i trenérskými podněty. S jednou výhrou a dvěma prohrami se na třetí příčce umístili žáci 7. třídy. Pomyslnou bramborovou medaili brali v tomto turnaji šesťáci. Bojovali jako lvi, dokonce se jim podařilo i několikrát skórovat proti starším soupeřům, ale na větší úspěch to zatím nestačilo. Věříme, že se jim příště povede lépe, a budou se tak radovat z vyššího bodového zisku.

Děkujeme všem účastníků za nadšení a skvělé sportovní výkony, a také paní učitelce Mokrošové, která se, s precizností jí tak vlastní, zhostila role časoměřiče. Těšíme se už na další turnaj, který proběhne v listopadu.

Za kabinet TV,
Petr Burkot