Školní liga – turnaj v přehazované

Turnaj v přehazované ZŠ Jarošova

Druhé kolo školní ligy proběhlo ve středu 9. 11. 2022 a na pořadu dne byl dívčí turnaj v přehazované. Člověk by někdy mohl nabýt dojmu, že když se jedná o sportovní aktivity, bývá zájem děvčat menší než zájem chlapců. Kdokoli by však takto zpátečnicky uvažoval, hrubě by se zmýlil. Žákyně naší školy jsou nadšené sportovkyně, a když je navíc třídní učitelky dokáží skvěle namotivovat, dorazí na turnaj v bojové náladě a s touhou po vítězství.

V takové atmosféře se tedy nesl celý turnaj a nemalou měrou k tomu přispěli i trenéři sedmé a osmé třídy (p. uč. Febrová a p. uč. Ogrocki). Týmy jednotlivých ročníků proti sobě nastoupily v herním formátu „každý s každým“, tedy jednotlivá družstva odehrála tři zápasy. Jak se dalo očekávat, stejně jako v minulém turnaji chlapců, nejlépe si vedly deváťačky, které porazily všechny své soupeřky a obsadily první místo. Dále již to tak jednoznačné nebylo a obrovským překvapením byl výkon dívek z šestého ročníku. Ty sice těsně podlehly holkám z devítky, ale ostatní dva týmy s jistotou porazily a vybojovaly tak svou mladickou dravostí druhou příčku. Na třetím místě skončilo družstvo osmé třídy a nepopulární čtvrtá pozice tentokrát padla na sedmačky.

Všichni si odpolední sportovní aktivitu užili naplno, a protože osmačkám v prvním zápase chyběla jedna hráčka, nastoupila místo ní spoluorganizátorka turnaje paní učitelka Mokrošová, která svým kvalitním výkonem přispěla k zisku několika cenných bodů. Všem děvčatům děkujeme za účast a předvedené výkony, a těšíme se na další turnaj školní ligy.

Za kabinet TV Petr Burkot