Městské postupové kolo ve florbalu starších žáků

MK ve florbalu ZŠ Jarošova

Po týdenní pauze jsme se s žáky naší školy opět vydali reprezentovat na sportovním turnaji. V úterý 15. 11. 2022 se ve sportovní hale Slávia konalo postupové kolo ve florbalu (tentokrát) starších žáků.

Každoročně je větší zájem škol právě o turnaje ve vyšší kategorii a stejně tomu bylo i tentokrát. Sešlo se celkem čtrnáct týmů základních škol a víceletých gymnázií, a po poradě vedoucích týmů bylo hlasováním rozhodnuto, že budou vytvořeny čtyři skupiny, přičemž z každé postoupí první dva týmy do čtvrtfinále, kde se bude následně hrát vyřazovacím způsobem.

Naši hoši byli nalosováni do velmi silné skupiny a postupně tak museli čelit náporu ZŠ Moravská, ZŠ Kudeříková a ZŠ Frýdecká. Vstup do turnaje se nám povedl doslova na jedničku a hned v úvodu prvního zápasu jsme soupeře překvapili a ujali se vedení 1:0. Bylo to jako ze sna a chlapci, kteří sebevědomím překypovali už v autobuse cestou do haly, byli doslova na koni. Počáteční euforie však brzy skončila a po nešťastném vyrovnávacím gólu jsme inkasovali ještě jednou a první zápas prohráli. Druhý zápas proti „sportovce“ byl už pak plně v režii našich soupeřů, kteří nás po fantastickém výkonu porazili vysokým rozdílem 6:0. Po dvou porážkách se motivace hledala jen těžko, ale hoši to nevzdali, běhali jako o závod, bránili, snažili se zakládat postupné protiútoky i střílet z dálky, avšak chybělo nám trochu toho pomyslného štěstíčka. I třetí zápas, tentokrát proti ZŠ Frýdecká jsme prohráli (0:3), ale budiž nám ke cti, že se ve tvářích ani výkonu našich chlapců neobjevila jediná známka rezignace či bezmocného odevzdání se „osudu“. Odcházeli jsme poraženi, to ano, ale se ctí a zvednutou hlavou.

„Florbal není náš sport,“ prohlásil na konci jeden z kluků, „ale počkejte, až bude turnaj v sálovce, to si spravíme chuť!“ Tak nám nezbývá než doufat, že má pravdu, a že při příštím měření sil s ostatními havířovskými školami budeme úspěšnější.

Za kabinet TV,
Petr Burkot