Školní liga – Turnaj v sálové kopané dívek

Školní liga - Turnaj v sálové kopané dívek ZŠ Jarošova

Ve středu 14. 12. 2022 proběhlo již čtvrté kolo školní ligy. Dívky z druhého stupně vzájemně měřily síly na turnaji v sálové kopané.

Vysoká míra nadšení a bojovnosti je společným jmenovatelem všech dívčích turnajů. Obrovská snaha porazit své soupeřky byla i tentokrát všudypřítomná a rivalita mezi jednotlivými třídami působila chvílemi až nebezpečně. Veškeré zápolení se samozřejmě odehrávalo v rámci předepsaných pravidel, ale občas bylo ukočírovat děvčata, ženoucí se za vítězstvím, opravdu náročné.

Tohoto kola se zúčastnily pouze tři týmy (šesťačky nedorazily) a bylo tak jisté, že se všichni umístí na medailových pozicích. Již od prvního turnaje vítězí vždy žáci, resp. žákyně devátého ročníku a ne jinak tomu bylo i tentokrát. Deváťačky porazily hráčky sedmé třídy a remíza proti fotbalistkám z osmičky jim stačila na vítězství. Stříbrnou příčku obsadily za dvě remízy bojovnice osmého ročníku a třetí pozice připadla dívkám ze sedmé třídy, které ze sebe vydaly vše, ale tentokrát to prostě na lepší umístění nestačilo. Tak snad příště.

Již v úterý 20. 12. 2022 vyvrcholí podzimní část školní ligy soutěží ve skoku vysokém – Vánoční laťka 2022. Těšíme se na hojnou účast a skvělé sportovní výkony.

Za kabinet TV,

Petr Burkot