Vánoční aranžování

V pondělí 3. prosince 2018 proběhla na ZŠ Jarošova kreativní dílna, zaměřená na aranžování vánočních svícnů. Jak tato akce probíhala se můžete dočíst v následujících odstavcích.

Žákyně 8. ročníku Natálie, Lýdia, Adriana a Veronika připravily pro zájemce z řad žáků 3. až 6. ročníku aranžovací materiál (větvičky, aranžovací misku a hmotu) a byly jim nápomocny při zhotovování aranžmá. 

Akce byla zahájena úvodní instruktáží paní učitelky Febrové k pracovním postupům ve 14:00 hod. v učebně přírodopisu. Celkem se akce zúčastnilo 9 žáků, z toho pouze 1 chlapec Damián ze 3. ročníku. Žáci si z domu donesli doplňkový aranžovací materiál (zvonečky, hvězdičky, mašličky, stužky, svíčku apod.). Tvůrčí práce šla žákům pěkně „od ruky“ a každý výrobek byl originální a zajímavý. I když se nejednalo o soutěž, jako v předcházejících letech, přesto účastníci adventního odpoledne dokázali zhodnotit své výrobky sebekriticky a téměř jednotně se shodli na tom, komu se zhotovení vánočního svícnu podařilo nejlépe. 

Na mladé aranžéry se přišla také podívat naše paní zástupkyně ředitele školy Mgr. Ivana Kučáková, což nás nejen velmi potěšilo, ale také povzbudilo v práci.

Vánoční svícen si děti vyrobily jako dárek pro celou rodinu, aby zapálený svícen na vánočně prostřeném stole zpříjemnil rodinnou atmosféru a navodil pocit bezpečí, lásky, klidu, vzájemné pohody a porozumění.