Přestávka nás baví – „Druháci nás zdraví“

Ve středu 28. listopadu 2018 jsme v průběhu velké přestávky oficiálně zahájili zábavný seriál „Přestávka nás baví“. Kdo bude letos moderátorem tohoto pořadu, komu bude určen, kdo nás bude bavit a jak probíhala naše první akce o přestávce? O tom všem se dočtete v následujícím článku.

Popravdě řečeno, PNB (zkráceně Přestávka nás baví) jsme neoficiálně zahájili již v říjnu střelbou z pistolové kuše na vzdálenost 8 m, kterou si pro naše třeťačky připravil pan učitel Ogrocki. Jeho asistentkami se staly žákyně 3. ročníku Izabela a Viktorie. Protože se u nich projevily dobré komunikativní a organizační schopnosti, rozhodl se pan učitel Ogrocki spolu s paní třídní učitelkou 3. ročníku Marií Febrovou, že se Izabela i Viktorie stanou moderátorkami naší PNB.

PNB se bude konat jednou měsíčně a je určena především pro žáky 1. stupně, abychom smysluplně trávili čas v průběhu velké přestávky. V listopadu nám předvedli své kulturní vystoupení formou písní a básní druháci, v prosinci nás vánočně naladí členové pěveckého kroužku paní učitelky Febrové, v lednu se představí třeťáci, v únoru čtvrťáci, v březnu páťáci, v květnu a červnu uskutečníme sportovní soutěže pro žáky 1. stupně na hřišti naší školy. Cílem PNB nejsou soutěže o ceny, ale to, abychom se my všichni, žáci i pedagogové, cítili v pohodě, navodili pozitivní vztahy a komunikaci.

Jak PNB probíhala v listopadu? Druháky na vystoupení připravovala paní třídní učitelka Mgr. Lea Sudová. Jejich kulturní vystoupení tvořila písnička „Sněží, sněží“, básnička „Zima pro kočku“, písně „Bílá, bílá …“ a „Auta.“ Všem divákům se vystoupení našich druháčků líbilo, a proto sklidili bouřlivý potlesk od přítomných diváků.

Oceňuji práci našeho zvukaře Honzy z osmičky a také zájem naší paní zástupkyně Mgr. Ivany Kučákové za to, že se na nás přišla podívat.

Petr Ogrocki, třídní učitel 8. ročníku