Sportovní prosinec – sálová kopaná

Sálová kopaná

Letošní prosinec jsme se na ZŠ Jarošova rozhodli pojmout jako přípravu na vánoční svátky, které jsou často o jídle a nic nedělání. Z tohoto důvodu jsme tento měsíc vytvořili projekt „Sportovní prosinec“, který má žákům 2. stupně pomoci zocelit tělesnou schránku, když je čeká období plných stolů. Každý čtvrtek proběhne jeden turnaj, kde budou měřit síly chlapci i dívky, a to v sálové kopané, basketbalu a skoku vysokém.

Ve čtvrtek 5. prosince 2019 proběhl první turnaj – v sálové kopané, kterého se zúčastnila čtyři chlapecká a tři dívčí družstva. Bylo úžasné sledovat rivalitu soupeřících týmu, zvláště když proti sobě nastupovali žáci mladší a starší kategorie. V takovém případě byli mladší zvýhodněni počátečním vedením 2:0, aby se tak hra více vyrovnala a i mladší měli šanci soupeřit s daleko vyspělejšími a technicky lépe vybavenými spolužáky.

V chlapecké kategorii ani počáteční bodový hendikep nezastavil žáky 9. třídy, kteří dvakrát vyhráli a jednou remizovali, a právem tak v turnaji zvítězili. Druhém místo obsadili hoši z 8. třídy, kteří dvakrát zvítězili a jednou prohráli, právě s vítěznými deváťáky. Třetí příčku obsadil tým 7. třídy s jednou výhrou a dvěma porážkami. Poslední, čtvrtá příčka zbyla na družstvo šesťáků, kteří vybojovali jediný, ale velmi cenný bod za remízu s deváťáky.

V kategorii děvčat se vše obrátilo a z vítězství se radovaly dívky z 6. ročníku, které porazily soupeřky z 8. i 9. třídy. Vynahradily si tak poslední místo svých spolužáku, kterým se příliš nedařilo. Na druhé příčce se umístily osmačky za jednu výhru a jednu prohru, a podpořily tak svým rovnocenným výkonem výsledek kluků, kteří také byli druzí. Na třetí příčce skončily holky z 9. třídy, které se sice dobře bavily, ale ne a ne trefit branku. Svým posledním místem tak vyvážily první místo chlapců ze své třidy.

Všem gratulujeme a těšíme se opět ve čtvrtek na shledanou.