Příběhy našich sousedů II.

Příběhy našich sousedů ZŠ Jarošova

Jak už jsme vás informovali, žáci ZŠ Jarošova aktivně pracují v projektu Příběhy našich sousedů spadajícího pod aktivity Paměti národa ve spolupráci s organizací Post Bellum.

V uplynulých dnech se zúčastnili workshopu jak se připravit a vést rozhovor s pamětníkem. Tuto část si vzal na starost Martin, žák VIII. třídy. Připravil zajímavé otázky a tak jsme se jednoho listopadového odpoledne společně vydali za panem Štěpánem Šimečkem. Trému jsme měli všichni, já, Martin i náš pamětník.

Setkání bylo velmi zajímavé, vyprávění o životě v době od II. světové války až do současnosti nám přiblížilo život tehdejší společnosti. Nakonec rozhovor nebral konce, ale čas neúprosně ubíhal. Martin se své role moderátora zhostil na výbornou, musím jej velmi pochválit. Společně jsme pak vybrali z rozhovoru zajímavý příběh o …ale nechejte se překvapit. A tento příběh naši výtvarnici zpracují podle workshopu k animaci, kterého se v listopadu zúčastnili. Práce je před námi hodně, tak nám držte palce, ať se nám podaří podle našich představ.

Mgr. Šárka Zapalačová