Městské postupové kolo v basketbalu

Městské postupové kolo v basketbalu mladších žáků ZŠ Jarošova

V úterý 6. 12. 2022 se ve sportovní hale ZŠ Žákovská konalo městské postupové kolo v basketbalu mladších žáků.

Setkání pod bezednými koši je vždy o něco náročnější, než soupeření v jiných disciplínách. Co si budeme povídat, je daleko náročnější trefit malou obroučku, navíc visící deset stop nad zemí, než se skórovat do velké fotbalové branky. I přes toto úskalí, a možná právě proto, je basketbal jedním z nejoblíbenějších sportů našich žáků.

Vysoká absence našich nejlepších hráčů způsobila, že jsme vyrazili na turnaj ve stylu románu Karla Poláčka – Bylo nás pět. To nám však nezabránilo podat maximální výkon. Dovednosti hráčů našeho týmu byly na podobné úrovni, a některé trenéry soupeřů dokonce překvapilo, jak velmi dobře strategicky, takticky i pohybově jsou naši chlapci vybaveni. Skutečně, pohyb po hrací ploše byl energický, stále vpřed a schopnost najít si spoluhráče a efektivně mu přihrát byla báječná. V prvním zápase jsme dokonce vedli (4:2 proti ZŠ Karolíny Světlé), ale koncovka se povedla lépe soupeřům, a prohráli jsme. V dalších zápasech byla hra opět kvalitní, ale chybělo jí to zásadní, skórovat. Bez košů to zkrátka nejde, a tak jsme podlehli i dvěma dalším týmům.

Ač pro nás turnaj skončil objektivním neúspěchem, získali jsme mnoho podnětů, které nás v konečném důsledku posouvají dále, než jsme byli doposud, a o to jde především.

Za kabinet TV,

Petr Burkot