Vánoční laťka 2022

Vánoční laťka 2022 ZŠ Jarošova

Vrcholem podzimní části školní ligy byla soutěž ve skoku vysokém – Vánoční laťka 2022.

I když je skok vysoký technicky velmi náročnou disciplínou, přitáhne tento závod vždy velké množství startujících, ale i diváků. V letošním ročníku se o vítězství utkalo celkem devatenáct atletů a atletek, a jejich výkony přišlo podpořit na pět desítek fandících spolužáků.

Celá soutěž byla velmi dramatická a nemalým dílem k tomu přispěla právě atmosféra, kterou vytvářeli diváci i třídní učitelé jednotlivých skokanů. Nejednou se stalo, že závodník či závodnice dvakrát laťku shodili, ale třetím pokusem ji, jakoby zázrakem, překonali a mohli tak pokračovat v závodě. V těch chvílích se tělocvična doslova rozburácela a připomínala sportovní halu, ve které se koná mistrovství světa.

Po úžasném závodě byli všichni startující odměněni malou sladkostí a vítězové jednotlivých kategorií si navíc odnesli drobnou cenu. První příčku v kategorii mladších žákyň vybojovala Adéla H. (105 cm). V kategorii mladších žáků zvítězil Kevin Š. (115 cm). Mezi staršími žákyněmi triumfovala Daria L. (105 cm). Absolutně nejlepší výkon podal a kategorii starších žáků ovládl Michal K. svým výkonem 140 cm. Gratulujeme!

Všechny výsledky se samozřejmě započítávaly do celkového bodování školní ligy a díky maximálnímu zapojení soutěžících sedmého ročníku se letos poprvé měnilo pořadí tříd. Sedmáci přeskočili v celkovém součtu bodů osmou i devátou třídu, a budou tak do nového roku vstupovat na prvním místě.

Celkové pořadí po podzimní části:

  1. 7. ročník 57 b.
  2. 9. ročník 52 b.
  3. 8. ročník 42 b.
  4. 6. ročník 24 b.

Za kabinet TV,

Petr Burkot