Jsme s vámi drazí přátelé…

Novoroční přání ZŠ Jarošova

Ve výuce na ZŠ Jarošova často hovoříme o současné politické a válečné situaci na Ukrajině. Někdy ani vůbec netušíme, v jaké životní situaci se naši ukrajinští žáci nacházeli, když museli opustit svou zemi, rodinu, přátele… to se dozvídáme až z jejich vyprávění… A tak jsme se rozhodli, že jejich prostřednictvím, kteří jsou nadále v kontaktu se svými ukrajinskými učiteli v rámci on-line výuky, pošleme novoroční přání. S překladem nám pomohly Alina s Boženou, ukrajinské žákyně v VII. a VIII. třídě, ty pak poslaly moc hezká přání Jarošáků směrem na Ukrajinu.

Дорогі вчителі, дорогі учні,

від імені нашої школи бажаємо вам на Новий рік 2023 здоров’я, щастя і мирного неба над вашою країною. Бажаємо вам від щирого серця, щоб ви незабаром змогли повернутися до повсякденнего життя, до своїх шкільних парт.

 Vážení učitelé, milí žáci,

jménem naší školy vám chceme popřát v novém roce 2023 zdraví, štěstí a mírové nebe nad vaší rodnou zemí. Z celého srdce vám přejeme, abyste se brzy mohli vrátit do klidného každodenního života, do svých školních lavic.

 Žáci ZŠ Jarošova, Havířov-Šumbark

V těchto dnech přišlo z Ukrajiny poděkování s přáním štěstí, zdraví a všeho nejlepšího v novém roce učitelům a žákům naší školy.

Mgr. Zapalačová Šárka