Městské kolo v discgolfu 2023

MK v discgolfu ZŠ Jarošova

Konec května patří pravidelně městskému turnaji v discgolfu. Stejně tomu bylo i letos a jako tradičně jsme postavili bojově naladěný tým.

Počasí moc nepřálo a po několika dnech vytrvalého deště se dráha místy měnila v bažinu. Ani to však organizátorům nestálo v cestě, operativně nahradily dvě nejpodmáčenější „jamky“ jinými a turnaj se mohl uskutečnit bez větších problémů. V den turnaje již nepršelo a proti všudypřítomnému chladu soutěžící bojovali o to aktivnějším pohybem při házení disků, takže ani teploty připomínající spíše listopad, než konec května, nebyly na překážku.

V rámci prvního kola soutěžily jednotlivé školní týmy pospolu v doprovodu pedagogů z cizích škol, pro zvýšení úrovně fair play. Po devíti jamkách a součtu průběžných výsledků se do druhého kola rozdělili hráči a hráčky do nových skupin podle dosaženého skóre. Soutěžící z naší školy bojovali, seč to šlo, ale jak už to občas bývá, tu vítr, tu přemotivovanost a snaha hodit co nejdále, často odnesly disk jinam, než by si „golfisté“ přáli. Nakonec se nám nepodařilo postoupit do finálové části. Ani v jednotlivcích, ani v týmech jsme sice nedosáhli na bodované příčky, ale i tak jsme odcházeli z turnaje s dobrým pocitem naplněného hesla, které je každý rok stejné…

„Není důležité zvítězit, ale neztratit disk.“

Za kabinet TV,

Petr Burkot