Okresní kolo soutěže Mladý zahrádkář 2023

Soutěž Mladý zahrádkář ZŠ JArošova

V pátek 19. května 2023 proběhlo v areálu Stanice mladých přírodovědců Karviná-Ráj okresní kolo soutěže Mladý zahrádkář, kterého se zúčastnili dva žáci čtvrtého ročníku a tři žáci 7. ročníku ZŠ Jarošova navštěvující environmentální kroužek.

Do této soutěže se zapojují žáci naší školy již od roku 2000. Také letošní ročník soutěže probíhal ve dvou věkových kategoriích žáků 4. až 6. tříd ZŠ a 7. až 9. tříd ZŠ. V kategorii mladších žáků se do této akce z naší školy zapojili dva žáci 4. ročníku a tři žáci 7. ročníku.

Soutěžilo se ve dvou disciplínách – náročný test o 45 otázkách a následná „poznávačka“ 40 různých větviček okrasných a ovocných stromů a keřů, pokojových rostlin, bylinek a plevelů.

A jaké bylo umístění žáků ZŠ Jarošova?
Kategorie starších žáků:
2. místo – Damián Štefka
3. místo – Adéla Havlásková
4. místo – Karin Somolová

Kategorie mladších žáků:
1. místo – Kristián Kyselý
2. místo – Samuel Somol

Žák Kristián Kyselý postupuje do národního kola, které se uskuteční ve dnech 17. a 18. června 2023 v Praze. Budeme mu držet pěsti a přejeme hodně štěstí.

Soutěžícím blahopřeji, děkuji za velmi pěkné výsledky a reprezentaci naší školy. Zejména chci pochválit žáky mladší kategorie, naše čtvrťáky, kteří se této soutěže zúčastnili poprvé, obstáli na výbornou a porazili soutěžící šestého ročníku z jiných škol.

Doufám, že je zájem o přírodovědnou oblast neopustí a zapojí se do dalšího ročníku této zahrádkářské soutěže.

Mgr. Marie Febrová, vedoucí environmentálního kroužku