Vánoční laťka 2023

Vánoční laťka 2023 ZŠ Jarošova

V době, kdy už v mnoha domácnostech stojí stromeček a děti se těší na dárky, Školní liga slaví konec roku soutěží ve skoku vysokém nazvanou Vánoční laťka.

Tento sportovní podnik je tradičně nejlépe obsazeným turnajem podzimní části Ligy a nejinak tomu bylo i letos, kdy se svými výkony předvedlo třiadvacet soutěžících. V kategorii mladších dívek bojovalo pět závodnic a vítězkou se stala Adéla S. výkonem 105 cm. Nejlépe obsazenou kategorií byli mladší chlapci, kde se svými pokusy předvedlo osm skokanů. Zde už byly k vidění opravdu hezké výkony a vítězem se nakonec stal Andrij K., když překonal laťku ve výšce 130 cm.

O co méně bylo startujících ve starší kategorii, o to lepší výkony chlapci a dívky předváděli. Svými skoky dostali do varu všechny diváky, kteří pak vytvořili atmosféru, kterou by nám mohli závidět i na leckterých mezinárodních závodech. Mezi staršími dívkami nekompromisně kralovala Adéla H., která naprosto dokonalým stylem ve finále pokořila výšku 135 cm! Nejlepší výkony byly logicky vidět u starších chlapců, a když se Tomáš B. přehoupl přes laťku ve výšce 150 cm, vypadalo to, že tělocvična pod náporem skandujících diváků exploduje. Třešničkou na dortu bylo to, že Tomáš všechny výšky překonal prvním pokusem. Všem účastníkům děkujeme a vítězům gratulujeme.

Po Vánoční laťce je pořadí Školní ligy následující:

  1. 7. ročník 74 bodů
  2. 8. ročník 64 bodů
  3. 9. ročník 54 bodů
  4. 6. ročník 53 bodů

Za kabinet TV,

Petr Burkot