Vánoční jarmark

V prosinci roku 2012 se na ZŠ Jarošova poprvé uskutečnil vánoční jarmark pro žáky, rodiče a veřejnost. Od té doby se stal na naší škole tradicí. Letos 4. prosince proběhl v pořadí již 7. ročník vánočního jarmarku. Jeho výtěžek opět použijeme pro charitativní účely, stejně jako v minulých letech.

Na vánočním jarmarku byly tradičně k zakoupení různé dekorativní předměty s vánoční tématikou. Mezi nejčastěji prodávané předměty vždy patřily pletené koše, adventní svícny, vizovické pečivo, vánoční hvězdy, závěsné dekorace, přáníčka, perníčky a bižuterie.

Při přípravě prvního jarmarku na naší škole jsem se obávala, jak celá akce dopadne. Byla jsem nesmírně překvapena, když jsem viděla, jak se našim žákům, rodičům a návštěvníkům na jarmarku líbila nejen vánoční atmosféra, ale i spousta jedinečných dárků a dekorativních předmětů, které si mohli zakoupit, a na jejichž přípravě mi tolik záleželo. Od roku 2012 tato vánoční tradice na naší škole zakořenila a dovoluji si tvrdit, že i vešla do obecného povědomí. Každoročně zavítá na naši školu více návštěvníků. Věřím, že i v příštím roce bude hojná účast a vánoční jarmark bude ve znamení úspěchu a krásné vánoční pohody.

Na závěr bych chtěla poděkovat paní učitelce Šárce Zapalačové, která každý rok peče na podporu našeho vánočního jarmarku vynikající perníčky, které nejen úžasně vypadají, ale také báječně chutnají. Děkuji, Šárko. Také chci poděkovat všem mým kamarádkám, které věnovaly některé své krásné výrobky a přišly mi pomoci. Dík patří také žákům za pomoc při chystání jarmarku. Všem bych závěrem ráda popřála z celého srdce krásné prožití vánočních svátků a vše dobré v novém roce.