Halloweenská vycházka

Halloweenská vycházka

Ve čtvrtek, 7. listopadu 2019 se vydala skupinka žáků ze 4. a 9. ročníku, v doprovodu svých třídních učitelů a tatínka žákyně 4. ročníku, do Pežgovského lesa na Halloweenskou vycházku.

Cestou ze školy až na kraj lesa to byla pohoda, protože na chodníku byl z pouličních lamp dostatek světla. Jakmile jsme však vešli do lesa, rozsvítili jsme své čelovky a vydali se do jeho útrob. Pan učitel Ogrocki nás však překvapil, když nám řekl po vstupu na lesní cestu, že si čelovky máme zhasnout a půjdeme po cestě pouze „za svitu měsíce.“ Jak naše putování dopadlo a co nás cestou potkalo, se čtenář dozví z následujícího článku.

Chvíli nám trvalo, než jsme přivykli tmě, ale pak už se nám šlo dobře. Cestou jsme si povídali strašidelné příběhy a občas nás vystrašilo nějaké zvíře, které zavadilo o větvičky na zemi nebo spadané listí. Najednou se vpravo od nás objevilo skákající světlo, které nás vyděsilo. Záhy nato jsme zjistili, že záhadné světýlko byl svítící obojek volně puštěného psa. Na rozcestí jsme se zastavili a vyzkoušeli, jaké máme znalosti v poznávání souhvězdí na jasné podzimní obloze. S přehledem jsme našli Malý vůz, Kassiopeu, či Orion. Když už jsme byli na konci našeho lesního putování, objevila se před námi spousta blikajících světýlek. Byli jsme tím zaskočeni a přemýšleli jsme, kdo nás cestou vystraší. Zjistili jsme, že jsme narazili na lampiony značenou Halloweenskou stezku, která byla připravena pro děti mateřské školky. Cestou nás vystrašili super strašidla, Bílá paní, tajemné zvuky. Byl to pro nás obrovský zážitek, který jsme si na vlastní kůži prožili. Záviděli jsme dětem z mateřské školky, jak krásný program pro ně školka připravila.

Šli jsme lesem ještě pět minut a byli jsme u konce naší strašidelné vycházky. Čas nám uběhl tak rychle, že jsme ani nepostřehli, že nám vycházka trvala skoro hodinu a půl. Všichni jsme se shodli na tom, že tak krásnou vycházku jsme dlouho nezažili.

Text a foto: Marie Febrová