Školní liga – Turnaj ve florbalu

Turnaj ve florbalu ZŠ Jarošova

A do třetice florbal. Po dvou účastech našich žáků na turnajích v rámci města, se chlapci ve čtvrtek 24. 11. 2022 utkali ve florbalu i v seriálu naší školní ligy. A opět se bylo na co dívat.

Sport spojuje! Toto heslo zní médii relativně často, a kdo se někdy sportu aktivně věnoval, ví, že je to absolutní pravda. Geopolitická situace v dnešním světě není nijak příznivá a ovlivňuje osudy mnoha obyčejných lidí. Již od minulého školního roku přijímá naše škola děti z ukrajinských rodin, a nabízí jim kromě vzdělávání, také příležitost prožívat běžný život školáků v bezpečném prostředí. Je mi velkou radostí, že se tyto děti, za vydatné pomoci třídních učitelů, naplno zapojily do školních i mimoškolních aktivit. Nejinak tomu bylo i tentokrát, a čeští i ukrajinští florbalisti báječně spolupracovali s jediným cílem, vybojovat pro svou třídu co nejlepší výsledek.

Nejkvalitnější výkony podali deváťáci a sedmáci, kteří shodně ve třech zápasech dvakrát vyhráli. S totožným počtem bodů tak rozhodoval o prvním místě výsledek z jejich vzájemného zápasu. Vzhledem k vítězství hráčů deváté třídy, ke kterému nemalou měrou přispěla i jediná dívčí účastnice turnaje, navíc na důležité pozici gólmanky, vybojovala zlato právě devítka. Druhou příčku obsadili již zmínění sedmáci. Na třetím místě se umístil dravý tým osmého ročníku (jedna výhra, jedna remíza) a na tolik neoblíbené čtvrté pozici skončili šesťáci, kteří vybojovali alespoň jednu remízu, čímž ani oni neodešli z turnaje bez bodového zisku.

Velké poděkování patří nejen žákům za jejich bojovnost, ale i třídním učitelům, kteří si v kalendáři pravidelně hlídají turnaje školní ligy, a svou přítomností a aktivní podporou dokazují svým svěřencům, jak moc jim na nich záleží. V neposlední řadě se sluší poděkovat i p. uč. Kučákovi, který se na tomto turnaji zhostil role fotografa a časoměřiče, a výrazně se tak přičinil o zdárný a bezpečný průběh celé akce.

Za kabinet TV,
Petr Burkot