Turnaj v sálové kopané

Turnaj v sálové kopané chlapců ZŠ Jarošova

Aprílové počasí nám vydrželo až do května, ale protože v tělocvičně na nás neprší, mohli jsme bez problémů uspořádat další turnaj Školní ligy, tentokrát v sálové kopané chlapců.

Jak už to u nás tradičně bývá, „fotbálek“ je tím nejoblíbenějším sportem a není tak divu, že tento turnaj přilákal velké množství hráčů. Kluci tak sváděli boj nejen proti soupeřům z ostatních tříd, ale také mezi sebou v týmu o to, kdo nastoupí do zápasu a kolik času na ploše stráví.

I tento turnaj potvrdil, že hráčské zkušenosti spolu s vyšším věkem tvoří polovinu úspěchu. Tou druhou je míra zapálení a bojovnost. Ani nadšení však nepřineslo radost z výhry nejmladším účastníkům fotbalového klání. Žáci šestého ročníku sice bojovali jako lvi, ale ani přiznaný hendikep jim nepomohl k lepšímu než čtvrtému místu. Na třetí příčce se umístili sedmáci, kteří jedenkrát zvítězili v derby s mladšími spolužáky a jednou remízovali v zápase proti deváté třídě. Za dvě výhry vybojovali stříbrné medaile žáci osmé třídy. A jak už bylo zmíněno, výhoda zkušeností a bojový duch přinesl první příčku deváťákům, kteří dvakrát vyhráli a jednou remízovali.

Gratulujeme všem a těšíme se na poslední dva turnaje základní části Školní ligy.

Za kabinet TV,

Petr Burkot