Školní turnaj ve vybíjené dívek

Školní turnaj ve vybíjené ZŠ Jarošova

Jaro se již naplno přihlásilo a s ním i druhá polovina letošního ročníku Školní ligy. Úvodním turnajem byla vybíjená, která je tradičně doménou dívek.

Šest zápasů mezi žákyněmi druhého stupně proběhlo tradičním způsobem, každý s každým, podle pravidel vybíjené s jedinou modifikací, kterou byl časový rámec. Pokud ani jeden tým do konce časového limitu nezvítězil, získalo body družstvo, které soupeřkám vybilo více hráček.

Paradoxně nejslabší výkon, navzdory svému věku, podaly žákyně devátého ročníku, které i přes značnou snahu po třech porážkách skončily na čtvrtém místě. Umístění na třetím, resp. druhém místě bylo otevřené až do konce turnaje vzhledem k rovnosti bodů obou týmů a remíze ve vzájemném zápase. O finálním pořadí tak rozhodl počet vybitých hráček soupeře, kterých měly na svém kontě více holky ze šestky. Třetí příčku tedy braly osmačky a ze stříbra se radovaly již zmíněné hráčky šesté třídy. Vítězkami se nakonec stala děvčata sedmého ročníku po výhrách 4:3, 5:2 a 5:1. Deset bodů do tabulky ligy a upevnění prozatímního vedení bylo téměř jistotou, neboť tato třída zvítězila již popáté z celkových šesti sportovních klání tohoto ročníku. Gratulujeme.

Aktuální pořadí ligy:

  1. místo 7. roč. 84 b.
  2. místo 8. roč. 71 b.
  3. místo 6. roč. 61 b.
  4. místo 9. roč. 60 b.

Za kabinet TV,

Petr Burkot