Střelecká soutěž o Putovní pohár primátora statutárního města Havířov – 3. místo

Střelecká soutěž o Putovní pohár primátora Havířova ZŠ Jarošova

Ve čtvrtek 16. 5. 2024 se žáci 9. ročníku – Klymentiev Illia a Adamenko Darya zúčastnili 25. ročníku střelecké soutěže o Putovní pohár primátora statutárního města Havířov. Soutěž se konala v areálu střelnice „Stružník“ v Havířově–Bludovicích. Pořadatelem soutěže byla Městská policie Havířov. Pro všechny soutěžící i pedagogický doprovod byl zabezpečen pitný režim a vydatné teplé občerstvení.

Letos se ZŠ Jarošova zúčastnila soutěže již podruhé. V roce 2023 tým ve složení Adamenko D., Briestenský T. získal 3. místo. Byli jsme tedy ve velkém očekávání, jak se nám bude dařit v letošním ročníku.

Pod vedením pana učitele Ogrockého – našeho třídního učitele, jsme se dva týdny věnovali přípravě. Hodně nám pomohla i střelecká soutěž O putovní pohár ŘŠ, kde jsme si mohli zastřílet a zopakovat pravidla pro přesnou střelbu. V rámci tréninku jsme stříleli ze vzduchové pušky i pistole a na závěr tréninku i z pistole Walther, se kterou se střílí na závodech, což bylo pro nás velkým přínosem. Tato pistol má totiž svá specifika.

Celkem se zúčastnilo 10 škol a konkurence byla obrovská. Střílelo se ze vzduchové pušky Slavia vleže a ze vzduchové pistole Walther ve stoje.

Náš tým obsadil 3. místo s 228 body za druhým týmem ze ZŠ Kpt. Jasioka, který získal 232 bodů. V soutěži jednotlivců se Darya umístila na krásném čtvrtém místě a pouhé tři body ji chyběly, aby se umístila na místě třetím.

Děkuji našim soutěžícím za účast, reprezentaci mé třídy a naší školy na veřejnosti a pořadateli soutěže – Městské policii Havířov za vzornou připravenost soutěže i starostlivost o soutěžící a pedagogický doprovod.

Text a foto: Petr Ogrocki, třídní učitel 9. ročníku