Vánoční aranžování

Vánoční aranžování ZŠ Jarošova

Ve středu 11. prosince 2019 proběhlo „Vánoční aranžování“ pro žáky 1. i 2. stupně ZŠ Jarošova. Této akci předcházela příprava aranžovacího materiálu, na které se podíleli členové Environmentálního kroužku, v čele s její vedoucí – paní učitelkou Marií Febrovou.

Akce se zúčastnilo celkem 22 žáků, včetně rodičovského doprovodu, který se do aranžovacích prací aktivně se svým dítětem zapojil. Cílem vánočního aranžování bylo zhotovení vánočního svícnu, který ozdobí vánoční stoly v rodinách našich žáků. Významnou pomoc našim mladým aranžérům v jejich práci poskytly žákyně 7. ročníku, jmenovitě Eliška, Sofie a žákyně 4. ročníku – Izabela. Zvláštní poděkování patří Rudovi – žáku 7. ročníku, který nejen tvořil vánoční svícen, ale také pomáhal mladším kamarádům s lepením ozdob pomocí tavné pistole.

Oceňuji samostatnost žáků a jejich kreativitu při tvorbě svícnu. Žáci byli se svou prací velmi spokojeni a hrdě si své výrobky odnášeli domů s pocitem dobře vykonané práce. Při odchodu z učebny bylo vidět, jak si váží své práce a jak je těší, že sami dokázali zhotovit krásnou a přitom užitečnou věc.

Foto: Petr Ogrocki