Turnaj v basketbalu

Turnaj v basketbalu ZŠ Jarošova

Na loukách se objevily první květy, stromy se opět zazelenaly, a stejně jako započalo jaro v přírodě, tak se rozjela i jarní část Školní ligy. Prvním turnajem tohoto vskutku příjemného období bylo klání pod bezednými koši.

V rozmezí dvou dní se uskutečnily turnaje dívek i chlapců. Ve středu zápolila s oranžovým míčem děvčata a hned následující den je vystřídali kluci. V obou turnajích pak bylo opět zařazeno pravidlo hendikepu (bodového náskoku) ve prospěch mladších žáků, resp. žákyň, aby se tak zvýšila jejich konkurenceschopnost.

Dívčí část našeho basketbalového týdne byla plná emocí, řevnivosti a vysoké míry fyzického výkonu, kterými hráčky dorovnávaly nižší technickou dovednost. I přes vysoké nasazení na čtvrté příčce skončily hráčky šestého ročníku. Třetí místo obsadily paradoxně žákyně devátého ročníku, kterým ani věk ani výšková převaha nepomohly k lepšímu umístění. O první pozici se popraly děvčata z osmé a sedmé třídy, která za dvě vítězství získaly shodně šest bodů, ale vzhledem k prohře ve vzájemném zápase braly stříbro sedmačky. Z prvního místa a deseti bodů do školní ligy se tak tentokrát mohly radovat bojovnice z osmého ročníku.

Mezi chlapci byla atmosféra snad ještě napjatější. Stejně jako v případě dívek zbyla bramborová medaile na šesťáky. Třetí příčku vybojovali žáci sedmé třídy. Naprosto neuvěřitelný výkon podali osmáci, kteří své mladší soupeře přehráli 20:4, resp. 18:4 (a to byla hrací doba pouhých 5 minut). Ani to však na zlato nestačilo, a protože i zde nastala rovnost bodů a rozhodoval vzájemný zápas, radovali se z vítězství basketbalisté deváté třídy a na osmáky „zbylo jen“ druhé místo.

Všem gratulujeme a těšíme se na další turnaje, které se uskuteční v květnu.

Za kabinet TV,

Petr Burkot