Soutěž o nejoriginálnější vánoční výzdobu oken

Vánoční výzdoba oken ZŠ Jarošova

Doba svátečního zkrášlování interiérů je tady. A právě okna skýtají spoustu krásných možností, jak je vyzdobit. Proto jsme na ZŠ Jarošova vyhlásili soutěž pro žáky na I. i II. stupni o nejoriginálnější vánoční výzdobu. Soutěže se zúčastnily všechny třídy a porota rozhodla takto:

Na prvním místě se umístila 6. třída se svými baňkami a poetickými vločkovými stromečky. 9. třída, která svým Betlémem vyzdobila svá okna, se může pyšnit krásným druhým místem. Třetí příčku si vybojovala 5. třída svou kouzelnou vánoční přírodou v podobě zasněžených stromečků.

O vyjádření k hodnocení jsem požádala předsedu komise Mgr. Petra Burkota:

Společně s Mgr. Kučákovou, reprezentující vedení školy, a Stefi Rácovou, coby zástupkyní žáků, jsme měli nelehký úkol, vybrat třídu s nejlépe vyzdobenými okny. Stanovili jsme si čtyři hodnotící kritéria (originalita, kvalita, kvantita, celkový dojem), na jejichž základě jsme jednotlivé ročníky obodovali a po sečtení bodů jsme došli ke komplexnímu hodnocení. Shodli jsme se, že všechny zúčastněné třídy si daly na výzdobě velmi záležet a přispěli tak k zútulnění svých tříd.

Všem třídám děkuji za účast v soutěži. Bylo vidět, jak moc jsme se všichni snažili a dovolím si zde prezentovat výrok jedné žákyně, která prohlásila, že tak hezká okna jsme tady ještě neměli. Děkuji všem.

Mgr. Věra Kramárová